Kiitokset

Taas yksi kausi takana. Alku oli vähän takkuista mutta vieweri saatiin hyvään kuntoon loppujen lopuksi. Kiitos kaikille BBViewerin käyttäjille ja chatissä keskustelijoille, hauskaa on ollut. Chatti jatkaa toimintaa ympäri vuoden ja BBViewer 2010 on tulossa uusien ominaisuuksien kera.

Erityisen suuri kiitos lahjoituksia antaneille!

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta – Marko aka zone

66 kommenttia:

  1. Avastin uusin viruspäivitys löysi bbvieweristä troijalaisen. Eli kantsii varmaan tsekata koneita joihin viewer on asennettuna....

    VastaaPoista
  2. Oletko varma että kyseessä on Avastin uusin viruspäivitys? Toissa viikolla Avastin päivityksessä oli todella paha virhe joka merkkasi tuhansia luotettavia ohjelmia viruksiksi. Uusimmissa päivityksissä tämä on korjattu.

    Omalla koneellani Avast ei löytänyt mitään BBVieweristä. Skannasin myös tältä sivulta ladattavat tiedostot jotka olivat myös puhtaita.

    VastaaPoista
  3. Okei, luultavasti kyseessä oli sitten toi viallinen viruspäivitys. Hyvä että homma kunnossa.

    VastaaPoista
  4. Niin ja sanottakoot vielä että Norton ei löytänyt mitään virusta bbviewer.exe:stä. Joten syytemme tästä sekaannuksesta avastia ;))

    VastaaPoista
  5. Norton ei muutenkaan löydä mitään, virusohjelma huonoimmasta päästä, parhaimpia (ja ilmaisia) ovat Avast! & Avira. Niiden päälle vain Windowsin (mielellään W7) oma palomuuri + tietenkin päivitykset & Spybot ja sen Pysyvä suojaus. Ei ole mitään tullut kertaakaan koneelle yli vuoteen. Kokeilin Esim. NOD32:sta ja Zonealarmia, niin sain selville, että NOD32 on täysin surkea, sekä Zonealarm lähettää käyttäjän tietoja valmistajalleen... onko turvallinen olo?

    Tässä teille vielä "todisteet":

    http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/article322725.ece?articlepage=2

    Olkaapa hyvä, ihmiset ;)

    T. Matti

    VastaaPoista
  6. Uusi kausi on katsomossa jo myynnissä

    VastaaPoista
  7. Onko arviota milloin tulee julkaisuun BBviewer 2010? :-) Käsi nappulalla uutta lahjoitusta lähdössä heti kun katselin on tarjolla...

    VastaaPoista
  8. BBViewer 2010 ilmestyy heti kun olen varmistanut sen toiminnan, todennäköisesti ensimmäisen päivän aikana.

    VastaaPoista
  9. Mahtavaa! *kumartaa BB-fanin mekkaa eli zonen pajaa kohti, missä se sitten onkaan...*

    VastaaPoista
  10. Zone: Mitenkä on, onko tulossa lainkaan MAC versiota ? Itse menin hurahtamaan tuohon MAC maailmaan jo olisi kiva jos löytyisi ohjelma myös MAC:lle käännettynä.
    T: puerco

    VastaaPoista
  11. BBviewerin chatissa on jo elämää.

    VastaaPoista
  12. @puerco
    Katotaan jos saan jonkun Lite version tehtyä Macille ja Linuxille, en voi kyllä luvata mitään.

    VastaaPoista
  13. 2010 näkyy olevan silverlight käytössä katsomon BB-puolella.

    VastaaPoista
  14. Joko siellä on videoa tarjolla? Mikä on sen sivun osoite?

    Taitaa olla melkosta säätämistä alkukausi ennen kun saavat striimin toimimaan kunnolla, mikäli vaihtavat tekniikkaa.

    VastaaPoista
  15. http://www.katsomo.fi/?treeId=999999&progId=19328

    Testivideoita viime kaudesta.

    VastaaPoista
  16. Koskas teet mäkiselle tän softan, muuten niin hyvä ohjelma! :)

    VastaaPoista
  17. Hah mikä veto MTV3:slta ja M$ ottaa Silverlight... Ok pitänee koodata oma versio Linuxille josta de facto käyttis mutta mistä löytyis apuja yhteyden muodostamiseen streami palvelun kanssa.

    VastaaPoista
  18. Saa nähdä miten toi silverlight muuttaa asioita. Streami tulee kai sit vähän eri tavalla. Toivottavasti zone taas hoitaa homman kotiin :)
    Ei tota haluis kattoo ilman bbviewerin kamera kontrollei tai chattiä :/

    VastaaPoista
  19. mitenköhän Maikkari mainaa saada palvelun toimimaan. Silverlight / suositeltu 2M Adsl- linja vähintään 1M. Aikamoisen rautamäärän tuohon tarvittanee 6 live stramiä ja viden klipit.

    VastaaPoista
  20. Näillä näkymin Silverlighteä on käytetty vaan playerin tekoon katsomon sivulle. Itse striimi on sama kun viime vuonna. Eli silverlighteä ei tarvi asentaa jos käyttää BBVieweriä.

    Homma voi toki muuttua kun lähetys alkaa, saa nähdä.

    VastaaPoista
  21. zone: Hyvä, mikäli "periaatteessa" ei mikään muutu ja saat bbviewerin pelittämään kuten aiemminkin. - Joku heppu teki kevytversion myös perl:n avulla linuxille viime vuonna. Sitä käytin ja hyvin pelitti vlc:n avulla. - Joku ystävällinen sielu voisi linkittää mistä sen nyt löytäisi (vaihtui kone tässä keväällä ja jäi ottamatta talteen, my bäd).

    Mikäli zonen versio toimisi linuxilla esim. winen kautta, voisi olla yksi ratkaisu ongelmiini... tai sitten vmware... <- huonompi...

    Mikäli aito linux-versio tulee, laitan ropoja tilille! edes kevytversio ilman chatteja, niitä en kaipaa...

    VastaaPoista
  22. iPhone versio ja rahaa tulee heti.

    VastaaPoista
  23. "Joku heppu teki kevytversion myös perl:n avulla linuxille viime vuonna. Sitä käytin ja hyvin pelitti vlc:n avulla. - Joku ystävällinen sielu voisi linkittää mistä sen nyt löytäisi (vaihtui kone tässä keväällä ja jäi ottamatta talteen, my bäd)."

    BBLauncher, http://idoru.metadreams.net/~kimju/bbl/

    VastaaPoista
  24. iPhonessa tulee ainakin toimimaan DC1 kanava. Mutta bbviewer iphone appi olis kyllä aika hieno :D

    Zonelle näitä toivomuksia satelee :)

    VastaaPoista
  25. Kiitos "ystävälliselle sielulle"!

    Toivottavasti ko. sivulle ilmestyy myös tänä vuonna versio, mikäli tuo ei toimi tahi zone ei ehdi tehdä parempaa...

    VastaaPoista
  26. Heh, bbviewer teki minustakin bb-katselijan. En niinkään ohjelmaa katso (joopa) mutta se chatti on ihan huippu! Kiitos mahtaville jutuille ja tyypeille siellä! Tänä vuonna varmasti taas seuraan keskustelua ja ohjelmaa, tekijälle myös lahjoitusta heti kun uusin versio paukahtaa julki! Kiitos!

    VastaaPoista
  27. iPhonelle ei ainakaan multa ole tulossa vieweriä.

    VastaaPoista
  28. Linux BBViewer:lle ois kyllä kysyntää, pelkästä lite versiostakin vois maksaa sen 10€.
    Nyt on vähän bb:n tilaamisen suhteen epävarmaa kun ei tiedä riittääkö pelkkä Moonlight sen katselemiseen.

    VastaaPoista
  29. Toivottavasti tämä versio toimii paremmin kuin se aikasempi, että maksamattomat ihmiset pääsevät myös katsomaan BB:tä.

    VastaaPoista
  30. Jotta voit katsoa lähetystä sinulla täytyy olla voimassaolevaa "BB nettitv" -aikaa ostettuna.

    VastaaPoista
  31. Näyttäs olevan streamit tehty Silverlightilla. Periaatteessa tuo on hyvä asia, koska Silverlight tarjoaa paremman laatuista kuvaa samalla bittimäärällä. Toivottavasti se ei hankaloita liikaa BBViewerin kasausta.

    VastaaPoista
  32. Onkos tämä ihan tekijältä lähtöisin: http://cubicreality.pp.fi/files/bb/BBViewer_2.2_preview.zip

    VastaaPoista
  33. Ei näköjään toimi Moonlightilla.
    Maikkari myi sielunsa Micro$oftille ja BB jää tilaamatta.
    Jos streami on suojattu DRM:llä, linux versiota bbvieweristä on turha odottaa.

    VastaaPoista
  34. Mjahas

    Onko tosiaan muka niin, ettei streamattavaa tavaraa voi katsoa esim. VLC:n kanssa? Sehän kuitenkin osaa varmasti eniten video- ja audio-codekkeja vakiona? - En löisi vielä hanskoja tiskiin, että $ilver olisi ainoa tapa seurata (tai sitten meni hukkaan maksettu 24/7).

    Antaa zonen selvittää noi autentikoinnit ja streamien katsomo-linkit niin eiköhän sen jälkeen onnistu? Vai mitä zone on mieltä?

    ja edelliselle, tuskin on DRM-suojattu, jos on niin sitten vaadin rahani takaisin...

    VastaaPoista
  35. Ja vielä kommentti "Shaminy" -nimimerkille. Silverlightilla ei saa yhtään sen parempaa videolaatua mitä muilla olemassaolevilla codekeilla. Piste.

    VastaaPoista
  36. Tällä hetkellä näyttää siltä että Silverlighteä on käytetty vain nettisivulla olevan soittimen tekoon. Striimi on sama vanha eikä sen osalta pitäisi olla mitään ongelmia viewerissä. Se myös tarkoittaa että VLC ja muut vastaavat toimivat.

    Tilanne saattaa toki muuttua kun lähetys alkaa mutta vahvasti epäilen sitä. Parempi laatu tarkoittaa tässä tapauksessa todennäköisesti korkeampaa bitratea striimiin. Sillä ei ole mitään tekemistä Silverlighten kanssa.

    VastaaPoista
  37. joo siis samaa streamia näyttäs olevan,mutta lupasivat parempaa laatua kuin viime vuonna.eli silverlightilla ei oo tekemistä laadun kans,käsittääkseni...mutta en kyllä tajua miksi ne on sekaantunu siihen sl:iin ? ? mikkisofta varmaan maksanu mansikoita maikkarille tuostaki... :)

    VastaaPoista
  38. >Ja vielä kommentti "Shaminy" -nimimerkille. >Silverlightilla ei saa yhtään sen parempaa >videolaatua mitä muilla olemassaolevilla >codekeilla.

    No tuo pitänee kyllä teoriassa paikkansa mutta Maikkarin palvelun kautta silverlightilla voi käytännössä toteuttaa periaatteessa paremman palvelun / paremmalla videolaadulla.
    Tuosta johtuen suosittelevat tuo 2M Adsl siirto nopeutta min 1M. Tosin tuo parempi palvelu ei tule oteutumaan kun palvelun käyttäjiä on liian paljon (mikkisofta palvelun kuormittumisen mukaisesti itse pienentää live video streamin laatua). Todennäköiseti 2010 palvelu toimii vielä huonommin kuin 2009.
    t. Karppa

    VastaaPoista
  39. Vastaan:

    "No tuo pitänee kyllä teoriassa paikkansa mutta Maikkarin palvelun kautta silverlightilla voi käytännössä toteuttaa periaatteessa paremman palvelun / paremmalla videolaadulla."

    Perustele! Silverlight ei tuota mitenkään parempaa video-/äänilaatua spekseissään. Maikkarista puhumattakaan. Ilmeisesti paras videopakkaus voisi olla h264, jolla ei ole mitään tekemistä silverin kanssa, ja jota ehkä luultavasti käytetään nyt tulevassa streamissa. Se purkautuu hyvin VLC:lläkin.

    "Tuosta johtuen suosittelevat tuo 2M Adsl siirto nopeutta min 1M." <- tuo ylimääräinen Mega kaistassa menee varmaan siihen, että Silveri juttelee sikana servelille, missä kohdin hiiri on työpöytää jpnn...

    "Todennäköiseti 2010 palvelu toimii vielä huonommin kuin 2009."

    Valitettavasti, varsinkin niille silver-käyttäjille. Uskoisin, että zone löytää (ja miksi ei löytäisi?) stream-osoitteet ja autentikointi-metodit, joten sen jälkeen voimme käyttää muita sovelluksia varsinaisen streamin katsomiseen...

    VastaaPoista
  40. "Perustele! Silverlight ei tuota mitenkään parempaa video-/äänilaatua spekseissään. Maikkarista puhumattakaan. Ilmeisesti paras videopakkaus voisi olla h264, jolla ei ole mitään tekemistä silverin kanssa, ja jota ehkä luultavasti käytetään nyt tulevassa streamissa. Se purkautuu hyvin VLC:lläkin.
    "

    Eipä tuosta kannata edes keskustella koska Maikkari väitteidensä mukaan lähettää parempaa kuvan tarkkuutta koska Silverlight osaa optimoida lähetettävän kuvan laadun. Eli ne joilla on nopeampi adsl yhteys kuvan laatu on parempi kuin esim. niillä joilla on tuo minimi 1M yhteys.

    "Valitettavasti, varsinkin niille silver-käyttäjille. Uskoisin, että zone löytää (ja miksi ei löytäisi?) stream-osoitteet ja autentikointi-metodit, joten sen jälkeen voimme käyttää muita sovelluksia varsinaisen streamin katsomiseen..."

    Silverlight on todennäköisesti otettu juuri käyttöön sen suojaus ominaisuuksien takia.

    Eipä edes live stream:in talletus ole mitenkään mahdollista kuten esim: VLC:llä voi tehdä jne.

    Joten epäilempä että muiden sovellusten käyttö ei ole mahdollista!

    VastaaPoista
  41. No,

    tuollhan tota zone pääsee kokeilemaan.

    http://www.sub.fi/ohjelmat/sivusto.shtml/big_brother/video?44936

    Itse toivun että onnistusi muillakin vempeleillä kuin Silverlight mutta 99% varmasti olen varma etteipä onnistu. Kuten urlista voi todeta "shtml" !

    t.
    Karppa

    VastaaPoista
  42. Ja,

    kysymykseen onko parempi kuvan tarkkuus saa vastauksen kun katsoo ko. klipin!

    Edellämainittua klippiä voi kokeilla katsoa VLC:llä ja muilla. Mikäli onnistuu niin laittakaapa tietoa tulemaan. MS S?cks
    t.
    Karppa
    t.
    Karppa

    VastaaPoista
  43. Karpan linkkiä kokeilin silverin avulla vähän wiresharkata ja senverran selvisi, notta ainakin testivideon video on 856x480 Microsoft Windows Media 9 [WMV3] ja ääni WMA Version 8 paketoituna .asf:ksi.

    SL:ia käytetään käyttäjätietojen avulla tehtävään autentikointi-hash:n tekoon. Jota taasen käytetään osana Request URI:a kun joltain noista 23:sta servusta streamia pyydetään.

    Luotan zoneen...

    VastaaPoista
  44. No,

    lueppa nuo Silverlight tekniset dokumentit.

    Jopa Silverlightilla ladattujen videoiden suojauksen avulla voidaan määrätä mahdollisten katselu kertojen määrä. Katselu voidaan jopa rajata toimivaksi ainoastaan lataajalle. Voimassa oleva katselus oikeus voidaan myös tutkia palvelun tuottajalta jne.

    Katseluun tarvittavassa selaimessa pitää olla ladattuna Silverlight plugin tai katselu ohjelma tehtynä esim. Visual Studiolla josta löytyy ko. Plugin.

    mutta turhaan tässä kättä väännetään. Mikäli joku pystyy kaappaamaan stremin näytettäväksi esi. VCL:llä niin Hip Hurray tuolloin tuon Silverlight:n suojaukset on purettu!

    Kun nyt joku saisi tehtyä välpän jolla pystyy katselemaan Silverlight palvelun videota esim. VLC:llä niin sen jälkeen kannattanee jatkaa

    t.
    Karppa

    Ps. En tiedä onko näkö jotenkin parantunut kun katsoin tuon subin video tallennuksen? Jotenkin se vaan näyttää paremmalta.....

    VastaaPoista
  45. Niin kun pariin otteeseen jo mainitsin, striimin backend ei ole muuttunut mihinkään viime vuodesta. Noi klipit toimii suoraan viime vuoden viewerissä kun muuttaa vain URL:in. Myös VLC toimi.

    Silverlightia on käytetty vain katsomon sivulla olevan playerin tekoon. Itse striimi ja autentikointi on sama vanha.

    VastaaPoista
  46. "lueppa nuo Silverlight tekniset dokumentit."

    Ei tarvi kun sillä ei oo mitään tekemistä noiden videostreamien kanssa, kertoi wireshark.

    Ja kuten zone jo tuossa mainitsi niin toimii vanhallakin. Ja testasin juuri BBLauncher+VLC ja näkyi toi BB Asukkaaksi pätkä... ihan linuxilla.

    VastaaPoista
  47. No,

    toivottavasti Maikkari ei käytä Silverlight.n
    suojaus ominaisuuksia!

    Tosin miksi Maikkari olisi siirtynyt Silverlight- tegnologiaan muustakaan syystä ...

    shtml prostokollalla nuo tullaan lähettämään joten toivottavasti toimii.

    Tuota Silverlight toiminallisuutta Tuskin tarvittaneen käyttäjien tunnistamiseen!

    BB asukkaaksi pätkien on tuskinkaan suojattu mitenkää erityisesti. heh Heh :)

    Eiköhän tuo suojaus ole toteutettu kuvamateriaalin laitonta kopiontia / käyttöä varten.

    t.
    karppa

    VastaaPoista
  48. Niin vielä ihan itsekkin toivon että toimii muillakin välpillä.

    Mutta epäilempä!!!

    t.
    Karppa

    VastaaPoista
  49. http://en.wikipedia.org/wiki/Shtml <- Ei liity streamin DRM -suojauksiin mitenkään... - ei mulla muuta...

    Ja epätoivoisesti myös toivotaan, ettei rampauteta nettistreamia...

    VastaaPoista
  50. No,

    oletko kokeilu esim. ylen videoita?

    Mikäli on tallentanut ko. palvelusta video pätkän jonka katselu oikeus on päättynyt esim. yle Arenassa ko. päivänä niin eipä tuo imuroitu kopiokaan toimi ko. päivämäärän jälkeen.

    t.
    Karppa

    Ps. Kannattanee odottaa kun ko. palvelu lähtee käyntiin. Silverlight- palvelun suojaus ominaisuuksilla kaikki ei toivottu tuotannon vastainen toiminta tulee olemaan estetty!

    How knows ???

    VastaaPoista
  51. "oletko kokeilu esim. ylen videoita?

    Mikäli on tallentanut ko. palvelusta video pätkän jonka katselu oikeus on päättynyt esim. yle Arenassa ko. päivänä niin eipä tuo imuroitu kopiokaan toimi ko. päivämäärän jälkeen."

    Voitko kertoa jonkin esimerkin jostain tietystä ohjelmasta/sarjan jaksosta niin voin kokeilla. Äsken juuri katsoin "Naapureina Madridissa" -jaksoa, jonka katseluoikeus oli päättynyt aikaviikkoja sitten ja hyvin toimi.

    "Ps. Kannattanee odottaa kun ko. palvelu lähtee käyntiin."

    Sitähän tässä ootellaan...

    VastaaPoista
  52. http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=35025.msg274859#msg274859 <- tuossa viestissä on Maikkarin palautteesta, että eivät käytä BB:ssä DRM:ää, joten odotelkaamme rauhallisin mielin ;)

    Laitathan zone noi kamera-streamien numerot jotenkin näppärästi näkyville kun tiedät ne, notta voi kopsia Launcheriin? Kiitos!

    VastaaPoista
  53. No,

    "Voitko kertoa jonkin esimerkin jostain tietystä ohjelmasta/sarjan jaksosta niin voin kokeilla. Äsken juuri katsoin "Naapureina Madridissa" -jaksoa, jonka katseluoikeus oli päättynyt aikaviikkoja sitten ja hyvin toimi."

    esim. hallituksen kyselytunnit, jne.

    t.
    Karppa

    VastaaPoista
  54. Ja viimeinen kommentti !

    Käsitykseni mukaan tuo Silverlight on etettu käyttöön pelkästään sen skaalautuvuuden takia.

    Esim mikäli henkilöllä A on 1M nopeus niin lähetettävien framien määrää / laatua pudotetaan ja päin vastoin.

    Samoin tehdään mikäli palvelin ylikuormittuu jne.

    t.
    Karppa (Ex. Maikkarilainen)

    VastaaPoista
  55. Hei,

    BB sivuille pääse klikkamalla tuota 'http://www.katsomo.fi/bigbrother' silmää.

    Ennen palvelun avausta käynnistyy tuo demo video...

    t.
    Karppa

    VastaaPoista
  56. No,

    nyt palvelu pyörii... Joten video streamin tiedot kaiketi on kopioitavissa?

    Silverlight / ladataan, ladataan, ladataan .....

    t.
    Karppa

    VastaaPoista
  57. DC1: http://www.katsomo.fi/?treeId=133&progId=44073

    Muut kamerat saa kun muuttaa tuossa linkissä tuota viimeistä numeroa isommaksi.

    VastaaPoista
  58. assetIds=44073;44074;44072;44075;44077;44078

    Ei ihan järjestyksessä...

    Silveri toimii jopa vmwaressa... BBLauncheria testaan myöhemmin...

    VastaaPoista
  59. Silverissä näkyi sinisiä ihmisiä... Ja heitti ulos.

    BBLauncher+vlc niin näkyy aikaisemman viestin video-id:t vaihtamalla...

    Eli Karppa, toimii!

    ps. ne kyselytunnit ei oo ees rajoitettuja, joten taisin astua rolliin... ;)

    VastaaPoista
  60. Mikä tuo BBLauncher On??

    VastaaPoista
  61. Voi-voi kun BBVieweriä kaivataan...uskollisesti odotetaan :)

    VastaaPoista
  62. bblauncher= perl-skripti jolla voi käynnistellä katseluohjelmaa linuksissa

    VastaaPoista
  63. windows defenderin mukaan minulle tuli troijalainen 2010 bbvieweristä

    VastaaPoista
  64. "windows defenderin mukaan minulle tuli troijalainen 2010 bbvieweristä "

    Minun koneissa defender ei löytänyt mitään, tarkista että sinulla on uusimmat päivitykset defenderissä.

    Jotkut virukset on kirjoitettu Delphillä ja ne käyttävät samoja komponentteja kun BBViewer. Tästä syystä jotkut virustutkat saattavat luulla BBVieweriä virukseksi.

    Tässä on uusimman BBViewerin skannaus tulokset 42 eri skannereilta. Yksi väärä hälytys siellä on. Se johtuu tuosta edellä mainitusta syystä:
    http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=5b8fb86227bc8adcd65523c481db6bc690c9abe30092a8774560ee7678f02aef-1282913194

    VastaaPoista